USG-junioracademie

Heb jij behoefte aan wat extra’s, zit je in groep 8 en heb je een VWO+-advies? Dan is de USG-Junioracademie wat voor jou.

Op de USG-Junioracademie is het mogelijk modules te volgen in de vakken biologie, economie, retorica en muziek. Deze lessen bieden je een extra uitdaging en laten je kennismaken met de manier van leren op het USG.

Elke module duurt 10 weken. Eén keer per week kom je op vrijdag onder schooltijd naar het USG om een les te volgen: economie wordt 's middags van 14:00 - 15:30u gegeven, de andere modules 8:45 - 10:15u . Aan het einde van de module geef je een presentatie van wat je hebt gedaan en geleerd. Je ouders mogen dan naar je komen kijken en luisteren.

Elke module wordt tweemaal per jaar aangeboden. De tweede serie van het schooljaar 2016-2017 start in februari. Inschrijving voor dit schooljaar is helaas niet meer mogelijk. Omdat er te veel aanmeldingen zijn, zal er op maandag 23 januari door de rector worden geloot. Uiterlijk 24 januari krijg je bericht over de plaatsing. Als je uitgeloot bent, krijg je - als dat mogelijk is - een plaats in een andere module aangeboden. 

Deelname aan de USG-Junioracademie staat los van de aanmeldingsprocedure voor nieuwe leerlingen. Deelnemen aan een module kost € 35,-.. We versturen halverwege de module per e-mail een rekening naar je ouders. 

Let op: deelname kan alleen met toestemming van je basisschool, omdat de lessen onder schooltijd worden gegeven. We gaan ervan uit dat je die toestemming vooraf hebt gevraagd. Je juf of meester van je basisschool krijgt na aanmelding een e-mail van ons over je aanmelding. 

Klik hieronder voor uitleg over de inhoud van de modules. Je kan daar ook zien op welke data de lessen vallen. 

Beschrijvingen:

Info module Populatiegenetica.pdf
Info module Van Big Mac tot Gratis Geld.pdf
Info module SoundLab.pdf
Info module Discussiëren en debatteren.pdf

De volgende brief is begin september per post naar een groot aantal basisscholen verstuurd. In de brief vind je meer informatie over de USG-Junioracademie: 1617 - Informatiebrief junioracademie.pdf.

Wie weet tot ziens bij één van de modules van de USG-Junioracademie!