Wil je weten wat leren nou eigenlijk is en hoe je dat effectief kunt doen? Hier hebben we een aantal tips en regels neergezet.
Je weet vaak wel ongeveer hoe je iets leren, maar je kiest niet bewust een manier van leren die past bij jezelf of bij het vak. Je weet ook dat je je vaak laat afleiden, maar je doet er niets aan. Daardoor duurt het leren langer dan nodig is en je hebt er minder lol in dan zou kunnen.

Repetitieplanner

Speciaal voor de voorbereiding van een toetsweek kun je gebruikmaken van de repetitieweekplanner. Daar staan leertips in, je kunt opschrijven welke stof je moet leren per vak en je houdt daarin bij wanneer je wat moet leren. Op die manier kun je je het best voorbereiden.

Bij de downloads vind je onder andere de planners.

Huiswerkbegeleiding

Sinds 2014 heeft het USG een samenwerking met Toptutors. Het bijzondere van Toptutors is dat tutoren (studenten die bijles geven) geworven worden onder oud-leerlingen. Voor meer informatie, zie Toptutors USG ouders leerlingen.pdf en huiswerkbegeleiding.

Ben je op zoek naar een huiswerkbegeleidingsinstituut? Kijk op www.huiswerkbegeleiding.nl.

Overhoren

Overhoor is een eenvoudig Windows-programma, waarmee je jezelf kunt overhoren op de PC. Overhoren kan effectiever zijn dan stampen. Je kunt zelf woordjes, vragen, enz. bedenken en invoeren, maar de site heeft ook veel kant en klare overhoringen.
Download het gratis programma van deze website www.efkasoft.com/overhoor.

Teach200 is een gratis, Nederlandstalig overhoorprogramma voor alle talen (en andere vakken). Zeer handig!

WRTS is een overhoorprogramma via een webpagina of een app. Je hoeft dus niets te installeren en je kunt vanaf iedere pc met internet werken. Woordenlijsten uit andere programma's (zoals Teach2000) kun je ook in WRTS gebruiken.