Patrilles is de GSA van de school. GSA staat voor Gay-Straight Alliance en het bestaat uit zowel lhbt'ers als niet lhbt'ers, maar het is wel gefocused op onderwerpen uit de LHBT+ gemeenschap. We organiseren dagen zoals International Coming Out Day, Paarse Vrijdag en International Day of Silence. Ons doel is om betere acceptatie en bewustzijn te creëren voor de LHBT+ gemeenschap. Daarnaast zijn we ook een gewone vereniging en organiseren we regelmatig bijeenkomsten, waar we elkaar beter kunnen leren kennen en het gezellig hebben, maar ook heel hard bezig zijn om het volgende evenement te organiseren.

Wil je graag helpen met het organiseren van deze dagen? Of ben je juist geïnteresseerd in de LHBT+ gemeenschap en wil je graag meer mensen leren kennen? Stuur dan snel een mailtje naar patrilles.usg@gmail.com en vermeld daarin je naam en klas.

Maar waar komt de naam Patrilles nou eigenlijk vandaan? Nou, Patrilles is een combinatie van de namen van twee Griekse helden: Achilles, zoon van koning Peleus van Phtia, en Patroklos, zoon van koning Menoitios. Beide helden vochten mee in de Trojaanse Oorlog, de strijd om Helena door Paris, met het Trojaanse paard enzo. In deze strijd trekt Patroklos de wapenuitrusting aan van Achilles om zijn vriend te redden van de dood in een duel tegen Hektor, broer van Paris. In dit duel komt Patroklos te overlijden. Wanneer Achilles dit hoort, wil hij wraak nemen op Hektor en doodt hij hem. Na wraak volgt alleen meer wraak en dit keer wreekt Paris zijn gestorven broer en met de hulp van de god Apollo doodt hij Achilles in zijn enige zwakke punt: zijn hiel. Achilles en Patroklos worden in veel historische literatuur afgebeeld als beste vrienden, terwijl zij eigenlijk geliefden waren. Om deze 'erasure' weg te vegen en de liefde te vieren wijden wij onze naam toe aan deze twee helden.