Leerlingen USG ontmoetten Koningin Máxima

Ter ere van het 650-jarig bestaan van het Bartholomeus Gasthuis hebben leerlingen van het USG Koningin Máxima ontmoet.

Aan het begin van dit jaar is het USG een partnerschap aangegaan met het Bartholomeus Gasthuis. De bedoeling hiervan is dat jong en oud elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Linde Kersten (3A) heeft samen met de oudste bewoonster van het Gasthuis het partnerschap bekrachtigd tijdens de adoptiedag in februari. Tijdens de officiële viering en de opening van de tentoonstelling ‘Ik zorg voor jou’ heeft Linde de Koningin hierover mogen vertellen.

In maart j.l. hebben Ties Hobma, Lucas van Jaarsveld, Younes Sakhori en Stijn Gras (klas 5) stage gelopen bij het management van het Gasthuis. Tijdens het bezoek van de Koningin aan de tentoonstelling hebben zij uitleg gegeven over het ‘Ouderdom Experience’-pak en het pak gedemonstreerd. Hendrik Oppelaar en Casijn Broerse hebben gedurende de dag een tweetal optredens verzorgd voor de genodigden. Casijn heeft zelfs de officiële openingsceremonie met zijn hobo mogen begeleiden.

We zijn trots dat we op deze bijzondere dag aanwezig hebben mogen zijn en kijken uit naar verdere samenwerking met het Bartholomeus Gasthuis.