MEP nationaal 2021

MEP nationaal 2021

Debatteren, hard werken en dansen; MEP nationaal 2021 Afgelopen week werd de 33e editie van MEP gehouden. Voor degenen die niet weten wat MEP is; MEP staat voor Model European Parliament. Dit is een soort wedstrijd tussen jongeren waar zij het Europees Parlement naspelen en debatteren over actuele onderwerpen. MEP begint regionaal en de besten daarvan mogen doorstromen naar nationaal.

Van 27 september tot 1 oktober vond MEP Nationaal plaats. De regio Utrecht vormde een delegatie van met enorm leuke en getalenteerde jongeren. Een gezellige, maar hardwerkende groep dus. Doordat iedereen op verschillende scholen zit, werd er zondag 26 september een teambuildings activiteit gehouden. Zo kon de groep elkaar leren kennen, maar ook bereidden ze zich al voor op het samenwerken voor de dagen die zouden komen. Als activiteit speelden ze een variatie op ‘Wie Is De Mol’. En aan het eind van de dag ging de groep nog samen uit eten om de dag mooi af te sluiten.

Vanaf maandag was het dus tijd om hard aan het werk te gaan aan de resolutie, een soort voorstel voor oplossingen van het toegewezen onderwerp. Dat deden ze onder de begeleiding van Boris Vidra (6e), die voorzitter was. De voorzitter zorgt voor orde en helpt waar nodig. Boris was niet de enige die meedeed van het USG. Milou Edwards (5e) was lid van de delegatie en Noor Bisschop (5e) mocht verslag doen als journalist uit het persteam.

Utrecht kreeg het onderwerp internationale handel om de resolutie over te maken. Als land kregen ze Slovenië. De groep mocht aan het werk in het stadhuis Utrecht, wat een enorm mooie locatie was. Die dag kwamen ze er ook achter hoe muzikaal iedereen bleek te zijn. Door de prachtige vleugel die in de zaal stond, kon de regio Utrecht met elkaar zingen en dansen. In de pauzes werd Just Dance populair om even los te komen na lange zitten.

Zo ging de week verder; hard werken, dansen en niet te vergeten het debatteren. Toewerkend naar de plenaire vergadering, waar alle resoluties van alle regio’s besproken zouden worden, zaten ze van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bij elkaar. Als je zoveel bij elkaar zit, is er natuurlijk een grote kans op vriendschappen. En ja hoor, al snel werden sterke en hechte banden gevormd.

De plenaire vergadering vond vrijdag plaatst in Den Haag. Samen reisde de regio Utrecht naar Den Haag met de trein. Zelfs nog in de trein werd hard gewerkt aan speeches, pitches en argumenten. De vergadering was spannend, er bleken veel punten niet lekker te liggen bij andere landen. Maar ze deden enorm hun best om de stellingen te verdedigen. Daarbij mocht Milou een speech houden om de resolutie te verdedigen. Helaas werd uiteindelijk de resolutie niet aangenomen, ondanks hoe erg ze hun best erop hadden gedaan.

Aan het eind van het plenair werden ook de winnaars bekend gemaakt. Want MEP is en blijft uiteindelijk gewoon een wedstrijd naast alle gezelligheid. De winnaars vormden samen een team dat dan internationaal verder mee mag gaan doen aan MEP. De grote winnaar van het USG bleek journalist Noor te zijn. Die mag mee met het MEP team naar de internationale conferentie en daar verslag doen als journalist.

Toen de vergadering klaar was, werd de MEP krant aan iedereen uitgedeeld. Deze hadden de journalisten samen in elkaar gezet. Een krantje vol met artikelen, quizjes, quotes en foto’s, zodat iedereen die meedeed nog kan nagenieten van het MEP-avontuur.

Al met al dus een geweldige week om niet te vergeten.

Tot de volgende editie!

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft William Andrews, diplomaat bij de Ambassade van Verenigde Staten in Nederland, een bezoek gebracht aan het USG. Hij heeft een presentatie gehouden tijdens het VVV-blok Maatschappijwetenschappen over de politiek in de VS.

Lees verder

Hij is er weer, de Vox, het bulletin voor ouders van USG-leerlingen. In dit nummer onder andere: interviews met de afgezwaaide conrector Aad van Diemen en zijn opvolger Henk-Jan van Zwieten, docenten en leerlingen over de nieuwe klassieke reis naar de Provence, Paula Mostert blikt terug op de op de...

Lees verder

Tijdens de laatste twee schoolweken is er vanalles te doen. In de bijlage zie je precies wie waar wanneer verwacht wordt. Bekijk dit goed, zodat je nergens absent gemeld wordt!

Lees verder

Wij, de GLOSsers uit de klas 3, hebben ons sinds het begin van het jaar bezig gehouden met goede doelen. Dit onderwerp motiveert ons enorm! Nu hebben we besloten daadwerkelijk geld in te zamelen voor twéé goede doelen en hiermee USGeeft een nieuw leven in te blazen.

Lees verder