
Model European Parliament (MEP) Nationaal
Zoals jullie misschien al doorhadden miste er vorige week iemand op school. Het klaslokaal was net iets leger of je fietsbuddy fietste ineens niet meer mee. Dit komt omdat er vorige week, Model European Parliament Nationaal was! Je kan niet zomaar meedoen aan Nationaal, daar is een hele selectie voor. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!
Tijdens MEP wordt het Europees Parlement nagebootst en stellen leerlingen in commissies resoluties op, waarmee ze antwoorden proberen te vinden op dé grote problemen van deze tijd, zoals migratie en ongelijkheid. Voor onze school deed Boris Vidra hier aan mee.
Het was een week vol debatten en gezelligheid. De provincie Utrecht was de commissie Juridische Zaken, dat is eigenlijk over alles wat je in je maatschappijleerles hebt gehad. Denk hierbij aan de Trias Politica, rechtsstaat en Europese wetgeving.
Door corona konden de deelnemers helaas niet allemaal naar het binnenhof in Den Haag. Hierdoor reisde het team van Utrecht de hele week strak in het pak - want MEP is behoorlijk formeel - af naar het Provinciehuis, waar de beste choco de luxe en koffie van heel Nederland te vinden is. Die koffie was erg welkom, want de dagen waren lang en de nachten kort. Het was dus zeker zwaar werk, maar genoten hebben ze zeker.
Aan wie je het ook vraagt, het MEP was een geslaagde week. Ook al leek het alsof je soms in een maatschappijleerles terecht kwam, was het weer een geweldige ervaring en mogen we in januari (hopelijk) weer naar provinciaal.
Frouke van Dam en Grace Vincent
(journalisten tijdens MEP Nationaal)
In de week na de kerstvakantie deden een aantal vierdeklassers mee aan het jaarlijkse Model European Parliament. Tijdens het provinciale MEP komen gemotiveerde leerlingen van verschillende scholen uit Utrecht bijeen, om na te denken en te debatteren over actuele vraagstukken en hier uiteindelijk een resolutie voor te vinden.
De nieuwe Vox Hieronymi, ouderblad van het USG, is verschenen! Met onder andere een afscheids-interview met Ingrid van Veggel, een kijkje in de keuken bij het Willebrordusfonds en een fijne boekentipdrie voor de koude winteravonden. Veel leesplezier!
Wij, de GLOSsers uit de klas 3, hebben ons sinds het begin van het jaar bezig gehouden met goede doelen. Dit onderwerp motiveert ons enorm! Nu hebben we besloten daadwerkelijk geld in te zamelen voor twéé goede doelen en hiermee USGeeft een nieuw leven in te blazen.
Op de valreep voor de Kerstvakantie is van zowel ouderblad Vox Hieronymi als schoolkrant Apoforeta een nieuwe editie verschenen!
Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTQ+’ers. Het was mooi om te zien dat veel collega’s en leerlingen iets paars hadden aangetrokken.