Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTQ+’ers. Het was mooi om te zien dat veel collega’s en leerlingen iets paars hadden aangetrokken.

Leden van Patrilles hebben de kou getrotseerd om op het schoolplein coronaproof nagels te lakken en het haar van medeleerlingen paars te spuiten. Daarnaast gingen Patrillesleden de klassen rond om te vertellen over (het belang van) de GSA op school en uitleg te geven over alle letters van het LHBTQIA+-alfabet, de genderbread person en alle verschillende vlaggen die de queer community rijk is. Daarnaast lieten ze leerlingen in de klassen reageren op verschillende stellingen. Dat leverde boeiende gesprekken op. De derde klassers kregen de opdracht om iets te bedenken wat Patrilles als leerlingvereniging nog meer voor de school kan betekenen. Aan de hand van deze input zit onze GSA weer boordevol ideeën om zich actief in te blijven zetten voor een inclusieve school die gender- en seksuele diversiteit viert, niet alleen op Paarse Vrijdag!

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft William Andrews, diplomaat bij de Ambassade van Verenigde Staten in Nederland, een bezoek gebracht aan het USG. Hij heeft een presentatie gehouden tijdens het VVV-blok Maatschappijwetenschappen over de politiek in de VS.

Lees verder

Hij is er weer, de Vox, het bulletin voor ouders van USG-leerlingen. In dit nummer onder andere: interviews met de afgezwaaide conrector Aad van Diemen en zijn opvolger Henk-Jan van Zwieten, docenten en leerlingen over de nieuwe klassieke reis naar de Provence, Paula Mostert blikt terug op de op de...

Lees verder

Tijdens de laatste twee schoolweken is er vanalles te doen. In de bijlage zie je precies wie waar wanneer verwacht wordt. Bekijk dit goed, zodat je nergens absent gemeld wordt!

Lees verder

Wij, de GLOSsers uit de klas 3, hebben ons sinds het begin van het jaar bezig gehouden met goede doelen. Dit onderwerp motiveert ons enorm! Nu hebben we besloten daadwerkelijk geld in te zamelen voor twéé goede doelen en hiermee USGeeft een nieuw leven in te blazen.

Lees verder