Terschelling

Ook dit schooljaar zijn onze eerste klassers op Terschelling geweest.
Hieronder kunnen jullie stukjes lezen die zijn geschreven door leerlingen die momenteel op Terschelling waren.

12/9/17
Hallo mensen die nu waarschijnlijk niet op Terschelling zijn!
Dit was de eerste dag van het brugklaskamp naar Terschelling. We hebben meteen al heel veel ondernomen. We hebben op een enorme boot gezeten, boog geschoten, geklommen, een speurtocht gedaan en we gaan vanavond nog discozwemmen.
Wij vonden het klimmen het leukst. Het was uitdagend, avontuurlijk en het is sowieso leuk om in bomen te klimmen. Helaas gingen er ook een paar dingen mis. Sommige mensen vielen bijna van de fiets terwijl wij naar de onderdelen fietsten. Het weer was niet al te lekker omdat we af en toe buien hadden. Maar met z’n allen hebben we zeven regenbogen geteld.
Het was een geslaagde eerste dag van een geweldig brugklaskamp!
Luna en Sofie 

13/9/17
Dag 2 van brugklaskamp
Vandaag was het slecht weer. Het waaide met windkracht 11 en het regende. Daarom hadden we een aangepast programma. We begonnen de dag goed met een lekker ontbijt. Hierna gingen we bowlen. Meneer Weber gooide geen enkele bal raak. Het was superleuk en er is gelukkig niemand gewond geraakt. Vervolgens zijn we naar het Behouden Huys gelopen waar leuke sprookjes en sagen werden verteld over Terschelling. Toen dat klaar was zijn we weer terug naar de Stayokay (het hostel) gelopen. In het hostel hebben we kaarten gemaakt met aquarelverf. Om na al die activiteiten even uit te rusten gingen we een film kijken. Na de film maakten we een mooie wandeling door de duinen en langs het water. Meneer Van den Esschert schrok toen heel erg van een sprinkhaan. We eindigden deze dag met een leuk avondprogramma vol leuke spelletjes. 
Groetjes uit Terschelling!
Rosa Heerman & Fleur Tijs, 1D

14/9/17
Eerst hebben we ontbeten en een lunchpakket gemaakt. Toen gingen we wadlopen en daar hebben we krabben en oesters gezien. Er werden ook allemaal dingen verteld over de dieren die er leven.
Daarna zijn we naar het natuurmuseum geweest. Daar was een bioscoop waar je een natuurfilm kon zien en er waren een museumgedeelte en een aquarium waar je onder andere roggen kon aaien. We gingen midgetgolfen en vervolgens op de fiets naar de haven om met een grote boot zeehonden te spotten. We konden tussen de activiteiten door strandsporten en anderen konden kiezen tussen spelletjes of yoga.
Zo meteen gaan we nog een disco houden en hebben we een mini-schoolstrijd. Morgen gaan we helaas alweer naar huis. 
PS: al de bovenstaande activiteiten hebben we helaas wel gedaan in de stromende regen…
Robin & Linde, 1F