Dag 1:

In de ochtend vertrokken we vanaf school. Na 2 uur reizen met de bus en 2 uur met de boot kwamen we op Terschelling aan. Daar huurden we fietsen en reden naar de StayOkay. Toen gingen we eten en tassen uitpakken, daarna maakten we ons klaar om te gaan discozwemmen in zwembad de Dobe. Na veel gespetter en gespatter fietsten we weer terug naar de StayOkay. Na een warme kop chocolademelk gingen we naar bed.

Dag 2:

Toen we veel te vroeg wakker gemaakt werden ging een deel van de kinderen ontbijten, de rest moest nog effe wachten. Daarna ontdekten we het eiland. We fietsten twee rondjes over het eiland namelijk: Oost en West. Onderweg moesten we allemaal vragen beantwoorden. We zijn naar het strand en een paar monumenten gefietst. Ook gingen we naar het Wrakkenmuseum en sommigen naar de Cranberryschuur. Toen we terug waren van de ‘excursie’ kon je ook nog voetballen, kubben en spelletjes spelen. Toen het tijd was om te eten gingen we naar binnen. We aten nasi, daarna deden we de USG battle. Dat houdt in dat we een bosspel (levend stratego) speelden met twee klassen in het donker. De rest kon kiezen uit knutselen of spelletjes doen. Toen was het tijd om naar bed te gaan.

Dag 3:

Om 7:00 werden we gewekt door de begeleiders. Na een snel ontbijt gingen we naar het klimbos. Daar kregen we een instructie en toen konden we lekker klauteren. Na afloop van het klimmen gingen we boogschieten. Daar deden we ook wedstrijdjes wie in de roos kan schieten. Dat was heel leuk omdat je goed probeerde te presteren. Na vaak in de roos te hebben geschoten moesten we sjeezen om de zeehondenboot te halen. We hebben veel zeehonden gezien en ze waren heel schattig. Een probeerde zelfs de boot op te komen. Hierna deden we een heel lastige speurtocht die niemand had opgelost omdat het een speciale kaart was die lastig te lezen was. Na een stukje gefietst te hebben kwamen we aan bij het midgetgolfen. We kregen een club, een bal en een scorekaart en konden lekker aan de slag. Daarna naar de StayOkay om snel om te kleden voor het wadlopen. We kregen eerst een instructie en daarna kliederden we wat aan. We hebben wel veel geleerd over het wad. Na wat opfrissen (was best wel nodig) gingen we ons klaarmaken voor het eten. Nog even tas inpakken en oefenen voor de bonte avond. Na de bonte avond een spetterende disco!!.