Terschelling 2

Terschelling 2

Dag 1:

Vandaag was de eerste dag van het kamp. We begonnen in de bus met een rit van 2 uur. Toen we aankwamen in Harlingen moesten we inchecken en een half uurtje wachten tot we in de boot konden, toen de boot aankwam zagen we ook de andere groepen die weer naar huis gingen. Daarna gingen we met de boot naar Terschelling, dat duurde 2 uur. Op de boot moesten we bij de docenten in groepjes verzamelen en hebben we leuke spelletjes gedaan. Nadat we die spelletjes gedaan hadden mochten we zelf de boot verkennen.

Op Terschelling gingen we in de groepjes van de boot een fiets huren. Met die fiets zijn we naar de Stayokay gefietst en hebben onze fietsen gestald. We gingen in groepjes van 5 naar binnen en kregen een voor een één kaartje voor de deur van de slaapkamer, in de slaapkamer moesten we onze bedden opmaken en hadden we even vrije tijd. Om ongeveer half 7 gingen we eten, we hebben pasta met rode saus gegeten (het eten was heel lekker). ’s Avonds gingen we naar het bos een variant van levend stratego spelen. Na het spel gingen we weer naar de Stayokay toe en hebben leuke spelletjes gespeeld en als je wilde kon je ook knutselen. Toen gingen we naar bed en zijn we gaan slapen.:)

Dag 2:

Vanochtend werd iedereen kreunend en steunend wakker na een hele lange en gezellige nacht. Daarna gingen we met zijn allen ontbijten. Toen moesten we in groepjes verzamelen zodat we allemaal leuke activiteiten konden gaan doen. We hadden een druk schema met activiteiten zoals: Klimbos: Er waren leuke parcours en er was een gezellige sfeer. Boogschieten: Het was best lastig om in de roos te schieten, vooral met de afleiding van tokkelende kinderen over je heen. Zeehonden tocht: We gingen met zijn allen op de prachtige Talisman op zoek naar zeehonden. We vonden ze heerlijk zonnend op de zandbanken. En we zagen veel lieve baby zeehondjes. Expeditie west: Het was een moeilijke speurtocht door west Terschelling. Maar we kennen nu wel het mooie eiland Terschelling bijna uit ons hoofd. Midget golf: Er waren wel achttien banen waar we ons over konden frustreren want er waren wel een paar flink moeilijke banen, maar het was wel super gezellig. Wadlopen: Het was prachtig weer maar er was wel heel veel blubber! We zakten er wel tot onze knieën in en we werden helemaal vies. We hebben wel veel krabbetjes en garnalen gevangen. Na alle activiteiten gingen we gezellig met zijn allen avond eten. Het eten (nasi met saté) was niet een heel groot succes maar dat was niet erg want dan kunnen we wat plek sparen voor alle chips van de disco die er nu aankomt! En zo meteen hebben we ook nog de Terschelling got talent, waar we allemaal leuke dansjes voor hebben ingestudeerd. Het wordt vast een heel groot succes, en we hebben heel veel zin in morgen!

Dag 3:

Vandaag hebben we weer hele leuke dingen gedaan, zoals rondje west. Tijdens rondje west hebben we heel Terschelling verkend met de fiets. We gingen bijvoorbeeld naar het strand en naar het meer Dodenmanskisten.

Tijdens rondje oost was het ook heel gezellig, we zijn gaan fietsen naar het strand voor de groepsfoto en een paar gingen ook nog mountainbiken op de duinen. Als laatste zijn we naar het cranberry museum geweest, het was heel leerzaam.

Op de valreep voor de Kerstvakantie is van zowel ouderblad Vox Hieronymi als schoolkrant Apoforeta een nieuwe editie verschenen!

Lees verder

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTQ+’ers. Het was mooi om te zien dat veel collega’s en leerlingen iets paars hadden aangetrokken.

Lees verder

Op donderdagavond 25 november van 19 tot 21 uur vindt op het USG de informatie-avond voor ouders van kinderen uit groep 8. Deze avond vindt ONLINE plaats, de link vindt u binnenkort op deze pagina.

Lees verder

Vier leerlingen mochten op 23 september meedoen met de Junior Wiskunde Olympiade, vanwege het feit dat ze de Kangoeroewedstrijd zo goed hadden gemaakt in het voorjaar. Op zaterdag 25 september was digitaal de prijsuitreiking. Daarbij waren er weer mooie resultaten neergezet door onze leerlingen. Een eervolle vermelding voor Casper Heimel...

Lees verder

Debatteren, hard werken en dansen; MEP nationaal 2021 Afgelopen week werd de 33e editie van MEP gehouden. Voor degenen die niet weten wat MEP is; MEP staat voor Model European Parliament. Dit is een soort wedstrijd tussen jongeren waar zij het Europees Parlement naspelen en debatteren over actuele onderwerpen. MEP...

Lees verder