Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Tijdens de jaarlijkse expositie van het eindexamenwerk van de kunstleerlingen was het ook deze keer weer mogelijk om te stemmen op het meest indrukwekkende kunstwerk. De winnaar van deze publieksprijs is inmiddels bekend. Vera Lensvelt heeft gewonnen met haar werkThe Cloud Gate 2.0.

The Cloud Gate 2.0 - Vera Lensvelt

Het werk van Vera Lensvelt is een afbeelding van The Cloud Gate in Chicago van Anish Kapoor, geschilderd met acrylverf op doek. Opvallend aan het werk is dat het in een negatief kleurenbeeld is geschilderd. Dit veroorzaakt een beeld waarvan niet alleen de helderheid maar ook de kleuren complementair zijn aan die in het origineel: rood wordt groen, donkerblauw wordt lichtoranje en andersom. Vera wilde experimenteren met perspectief en in The Cloud Gate is de volledige skyline van Chicago te zien, maar in een apart perspectief, namelijk een soort groothoeklens. Dit sprak Vera erg aan en zij ging deze uitdaging aan, met succes!

Op de valreep voor de Kerstvakantie is van zowel ouderblad Vox Hieronymi als schoolkrant Apoforeta een nieuwe editie verschenen!

Lees verder

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTQ+’ers. Het was mooi om te zien dat veel collega’s en leerlingen iets paars hadden aangetrokken.

Lees verder

Op donderdagavond 25 november van 19 tot 21 uur vindt op het USG de informatie-avond voor ouders van kinderen uit groep 8. Deze avond vindt ONLINE plaats, de link vindt u binnenkort op deze pagina.

Lees verder

Vier leerlingen mochten op 23 september meedoen met de Junior Wiskunde Olympiade, vanwege het feit dat ze de Kangoeroewedstrijd zo goed hadden gemaakt in het voorjaar. Op zaterdag 25 september was digitaal de prijsuitreiking. Daarbij waren er weer mooie resultaten neergezet door onze leerlingen. Een eervolle vermelding voor Casper Heimel...

Lees verder

Debatteren, hard werken en dansen; MEP nationaal 2021 Afgelopen week werd de 33e editie van MEP gehouden. Voor degenen die niet weten wat MEP is; MEP staat voor Model European Parliament. Dit is een soort wedstrijd tussen jongeren waar zij het Europees Parlement naspelen en debatteren over actuele onderwerpen. MEP...

Lees verder