Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Tijdens de jaarlijkse expositie van het eindexamenwerk van de kunstleerlingen was het ook deze keer weer mogelijk om te stemmen op het meest indrukwekkende kunstwerk. De winnaar van deze publieksprijs is inmiddels bekend. Vera Lensvelt heeft gewonnen met haar werkThe Cloud Gate 2.0.

The Cloud Gate 2.0 - Vera Lensvelt

Het werk van Vera Lensvelt is een afbeelding van The Cloud Gate in Chicago van Anish Kapoor, geschilderd met acrylverf op doek. Opvallend aan het werk is dat het in een negatief kleurenbeeld is geschilderd. Dit veroorzaakt een beeld waarvan niet alleen de helderheid maar ook de kleuren complementair zijn aan die in het origineel: rood wordt groen, donkerblauw wordt lichtoranje en andersom. Vera wilde experimenteren met perspectief en in The Cloud Gate is de volledige skyline van Chicago te zien, maar in een apart perspectief, namelijk een soort groothoeklens. Dit sprak Vera erg aan en zij ging deze uitdaging aan, met succes!

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft William Andrews, diplomaat bij de Ambassade van Verenigde Staten in Nederland, een bezoek gebracht aan het USG. Hij heeft een presentatie gehouden tijdens het VVV-blok Maatschappijwetenschappen over de politiek in de VS.

Lees verder

Hij is er weer, de Vox, het bulletin voor ouders van USG-leerlingen. In dit nummer onder andere: interviews met de afgezwaaide conrector Aad van Diemen en zijn opvolger Henk-Jan van Zwieten, docenten en leerlingen over de nieuwe klassieke reis naar de Provence, Paula Mostert blikt terug op de op de...

Lees verder

Tijdens de laatste twee schoolweken is er vanalles te doen. In de bijlage zie je precies wie waar wanneer verwacht wordt. Bekijk dit goed, zodat je nergens absent gemeld wordt!

Lees verder

Wij, de GLOSsers uit de klas 3, hebben ons sinds het begin van het jaar bezig gehouden met goede doelen. Dit onderwerp motiveert ons enorm! Nu hebben we besloten daadwerkelijk geld in te zamelen voor twéé goede doelen en hiermee USGeeft een nieuw leven in te blazen.

Lees verder