Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Winnaar publieksprijs USG Kunstexpositie 2021

Tijdens de jaarlijkse expositie van het eindexamenwerk van de kunstleerlingen was het ook deze keer weer mogelijk om te stemmen op het meest indrukwekkende kunstwerk. De winnaar van deze publieksprijs is inmiddels bekend. Vera Lensvelt heeft gewonnen met haar werkThe Cloud Gate 2.0.

The Cloud Gate 2.0 - Vera Lensvelt

Het werk van Vera Lensvelt is een afbeelding van The Cloud Gate in Chicago van Anish Kapoor, geschilderd met acrylverf op doek. Opvallend aan het werk is dat het in een negatief kleurenbeeld is geschilderd. Dit veroorzaakt een beeld waarvan niet alleen de helderheid maar ook de kleuren complementair zijn aan die in het origineel: rood wordt groen, donkerblauw wordt lichtoranje en andersom. Vera wilde experimenteren met perspectief en in The Cloud Gate is de volledige skyline van Chicago te zien, maar in een apart perspectief, namelijk een soort groothoeklens. Dit sprak Vera erg aan en zij ging deze uitdaging aan, met succes!

In de week na de kerstvakantie deden een aantal vierdeklassers mee aan het jaarlijkse Model European Parliament. Tijdens het provinciale MEP komen gemotiveerde leerlingen van verschillende scholen uit Utrecht bijeen, om na te denken en te debatteren over actuele vraagstukken en hier uiteindelijk een resolutie voor te vinden.

Lees verder

De nieuwe Vox Hieronymi, ouderblad van het USG, is verschenen! Met onder andere een afscheids-interview met Ingrid van Veggel, een kijkje in de keuken bij het Willebrordusfonds en een fijne boekentipdrie voor de koude winteravonden. Veel leesplezier!

Lees verder

Wij, de GLOSsers uit de klas 3, hebben ons sinds het begin van het jaar bezig gehouden met goede doelen. Dit onderwerp motiveert ons enorm! Nu hebben we besloten daadwerkelijk geld in te zamelen voor twéé goede doelen en hiermee USGeeft een nieuw leven in te blazen.

Lees verder

Op de valreep voor de Kerstvakantie is van zowel ouderblad Vox Hieronymi als schoolkrant Apoforeta een nieuwe editie verschenen!

Lees verder

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTQ+’ers. Het was mooi om te zien dat veel collega’s en leerlingen iets paars hadden aangetrokken.

Lees verder