Ontdek het USG

Open School in coronatijd.

Normaal gesproken (in een tijd zonder corona) hebben wij op de laatste donderdag in november een informatieavond bij ons op school waar veel belangstellenden (vooral ouders) komen kennismaken met het USG. Je snapt dat dit jaar zo’n avond op school niet mogelijk is. In plaats daarvan hebben we een succesvolle online informatie-avond georganiseerd en een virtual reality tour laten maken, die je op onze homepage kunt bekijken. 

We hebben plannen om de Open Dag op zaterdag 23 januari in een aangepaste vorm door te laten gaan. We hopen binnenkort op deze website aan te kunnen geven hoe we dat denken te kunnen doen. Het zou toch fijn zijn als je ook echt door de school kunt lopen. Natuurlijk is dit onder voorbehoud dat er geen strengere maatregelen moeten worden afgekondigd.

Op dinsdag 26 januari en woensdag 3 februari (ook onder voorbehoud) vinden de Open Lesmiddagen plaats. Je kunt je hiervoor na de kerstvakantie inschrijven via een linkje op deze pagina. Deze middagen zijn alleen voor leerlingen in groep 8.

We hopen dat je op deze manier een goede indruk kunt krijgen van het USG zodat je goed overwogen een schoolkeuze kunt maken.

Homerusprogramma

Homerus is een beroemde Griekse dichter, maar verwijst ook naar de straatnaam van ons oude schoolgebouw aan de Homeruslaan. De naam Homerus wordt nu gebruikt voor het keuzeprogramma van onze school. Er zijn bij ons veel leerlingen die naast de lessen graag bezig zijn met andere activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld Spaans leren, toneelspelen of debatteren.

Alle activiteiten die je in de loop van jouw schooltijd kunt kiezen vallen dus onder Homerus.

Wil je weten wat je naast de gewone lessen nog meer op het USG kunt doen? Lees meer.