Ontdek het USG

Veel informatie over de brugklas het USG kun je terugvinden in onze brugklasflyer. Wil je nog meer zien over onze school? Kijk dan op onze Facebookpagina. Je kunt verslagen van sportwedstrijden of concerten vinden, maar ook de laatste schoolfeestfoto’s.

Informatieavond voor ouders

Op donderdag 28 november 2019 opent het USG de deuren voor een informatieavond voor ouders van leerlingen in groep 7 en 8. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie/thee. Om 19.30 uur start het programma in het auditorium waar een algemene uitleg door de rector Marieke Folkers en conrector onderbouw Paula Mostert over de uitgangspunten van het USG zal worden gegeven. Daarna volgt een keuzeprogramma dat ter plaatse bekend zal worden gemaakt. De avond eindigt om 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Open dag

De Open Dag zal dit schooljaar plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020 van 10 - 13 uur. Bezoekers kunnen (eventueel met een leerling als gids) op eigen tempo de school helemaal doorlopen en vragen stellen. Er kan met alle vakken en activiteiten die het USG biedt kennis worden gemaakt. Ook is het mogelijk alvast wat lesjes te volgen.

Open lesmiddag

Zit je in groep 8 en heb je serieus interesse in het USG? Kom dan naar één van onze open lesmiddagen op dinsdag 28 januari of woensdag 12 februari 2020 van 13:30 tot 15:30 uur. Het aanmeldformulier is gesloten omdat wij qua aanmeldingen inmiddels vol zitten. We zien jullie graag rond 13:15 uur bij ons op school.

Homerusprogramma

Homerus is een beroemde Griekse dichter, maar verwijst ook naar de straatnaam van ons oude schoolgebouw aan de Homeruslaan. De naam Homerus wordt nu gebruikt voor het keuzeprogramma van onze school. Er zijn bij ons veel leerlingen die naast de lessen graag bezig zijn met andere activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld Spaans leren, toneelspelen of debatteren.

Alle activiteiten die je in de loop van jouw schooltijd kunt kiezen vallen dus onder Homerus.

Wil je weten wat je naast de gewone lessen nog meer op het USG kunt doen? Lees meer.