Veel informatie over de brugklas het USG kun je terugvinden in onze brugklasflyer. Wil je nog meer zien over onze school? Kijk dan op onze Facebookpagina. Je kunt verslagen van sportwedstrijden of concerten vinden, maar ook de laatste schoolfeestfoto’s.

Informatieavond voor ouders

De informatieavond op donderdag 29 november 2018 was een succes. Veel ouders van kinderen uit groep 7 en 8 werden met koffie/thee ontvangen in het auditorium waar een algemene uitleg door de rector Marieke Folkers en conrector onderbouw Paula Mostert over de uitgangspunten van het USG werd gegeven. Daarna zijn bezoekers met een keuzeprogramma uiteengegaan. We hebben met veel enthousiaste ouders kennisgemaakt en leuk reacties gekregen op deze avond.

Open dag

De Open Dag vond plaats op zaterdag 26 januari 2019. Bezoekers konden (eventueel met een leerlinggids) op eigen tempo de school helemaal doorlopen en vragen stellen. Bezoekers maakten kennis met alle vakken en activiteiten die het USG biedt en ook was het mogelijk alvast wat lesjes te volgen.

Open lesmiddag

Ben je benieuwd hoe een les op het Utrechts Stedelijk Gymnasium gaat? Kom dan naar onze open lesmiddag op woensdag 20 februari van 13:30 tot 15:30. Vul het aanmeldformulier in zodat wij weten dat je komt! Je krijgt hiervan geen aparte bevestiging. We zien je graag rond 13:15 bij ons op school.

Het programma wordt tzt hier bekend gemaakt.

Homerusprogramma

Homerus is een beroemde Griekse dichter, maar verwijst ook naar de straatnaam van ons oude schoolgebouw aan de Homeruslaan. De naam Homerus wordt nu gebruikt voor het keuzeprogramma van onze school. Er zijn bij ons veel leerlingen die naast de lessen graag bezig zijn met andere activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld Spaans leren, toneelspelen of debatteren.

Alle activiteiten die je in de loop van jouw schooltijd kunt kiezen vallen dus onder Homerus.

Wil je weten wat je naast de gewone lessen nog meer op het USG kunt doen? Lees meer.