Huiswerkbegeleiding en bijles

Lector Studiebegeleiding organiseert dagelijks na schooltijd huiswerkbegeleiding op het Utrechts Stedelijk Gymnasium, voor leerlingen die daar behoefte aan hebben. Voor bijles werkt het USG - behalve met Lector - ook samen met TopTutors.

Studiebegeleiding kan om verschillende redenen prettig of nodig zijn, zoals:

  • moeite met organiseren, plannen en vooruitwerken
  • vakinhoudelijke problematiek / achterstanden
  • verkeerde leermethodiek en -strategie
  • thuis geen goede werkplek / teveel afleiding
  • weinig motivatie en/of discipline
  • specifieke leer- of gedragsproblematiek (zoals dyslexie, faalangst of adhd)

Tijdens de huiswerkbegeleiding werkt elke deelnemer volgens een persoonlijke dagplanning met zijn of haar studiebegeleider. De studiebegeleiders van Lector geven uitleg en oefening, overhoren en zorgen voor een prettige en productieve werksfeer.

Naast het maken en leren van het huiswerk voor de volgende schooldag wordt er voorbereid op overhoringen, en indien noodzakelijk extra gewerkt aan achterstanden. Daarnaast is er veel aandacht voor gestructureerd werken, leermethodiek, motivatie en zelfvertrouwen. Alle planningen, vorderingen en resultaten worden in het online leerlingvolgsysteem HOMi bijgehouden en er is regelmatig contact met ouders, mentor en docenten.

De huiswerkbegeleiding op het Utrechts Stedelijk Gymnasium vindt op elke schooldag plaats van 14:00 uur tot 18:00 uur, en is bestemd voor leerlingen uit klas 1 tot en met 6.

Lector Studiebegeleiding hanteert voor leerlingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium aangepaste tarieven. Deze vindt u op de website: https://lectorstudiebegeleiding.nl/huiswerkbegeleiding-utrecht/. Meer informatie kunt u vinden op https://www.lyceo.nl/vestigingen/utrecht/lector-utrecht-utrechts-stedelijk-gymnasium/. U kunt ook contact opnemen met vestigingsmanager Moira de Kok: +31 6 57386377 of moira.dekok@lyceo.nl.

Lector bijles

Het is mogelijk om op het Utrechts Stedelijk Gymnasium voor alle vakken bijles te volgen bij Lector Studiebegeleiding. Tijdens bijles krijgt de leerling extra uitleg en oefening, en kunnen achterstanden worden ingehaald. Leermethodiek en een goede voorbereiding op overhoringen en examens komen eveneens aan bod.

De bijlessen duren 60, 90 of 120 minuten en worden gegeven door de vaste studiebegeleiders van Lector, die allen vwo- en universitair geschoold zijn. Ouders worden op de hoogte gehouden van de vorderingen en desgewenst is er overleg met de vakdocent. Bijles is bestemd voor leerlingen uit klas 1 tot en met 6.

Lector Studiebegeleiding hanteert voor leerlingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium aangepaste tarieven. Deze vindt u op de website: https://lectorstudiebegeleiding.nl/huiswerkbegeleiding-utrecht/. Meer informatie kunt u vinden op https://www.lyceo.nl/vestigingen/utrecht/lector-utrecht-utrechts-stedelijk-gymnasium/. U kunt ook contact opnemen met vestigingsmanager Moira de Kok: +31 6 57386377 of moira.dekok@lyceo.nl.

Toptutors

In 2014 is het Utrechts Stedelijk Gymnasium een samenwerking aangegaan met TopTutors. TopTutors heeft het doel om kwalitatieve begeleiding, in de vorm van bijles, voor alle leerlingen beschikbaar en betaalbaar te maken. Wat zo speciaal is aan TopTutors, is dat TopTutors een groot deel van de tutoren (studenten die bijles geven) werft onder oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken, en geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied. Sinds het begin van de samenwerking zijn al ruim 80 leerlingen van het USG door onze tutoren geholpen met lastige schoolvakken.

Kosten
Een bijles kost €19,50 per klokuur en kan fysiek thuis of op school, maar ook digitaal plaatsvinden. Daarnaast wordt er een eenmalig bedrag van €15,00 aan bemiddelingskosten gerekend per schooljaar. Dit bedrag wordt pas gerekend als er daadwerkelijk bijlessen zijn gegeven. Er zijn geen pakketvormen of minimale afnamen in het aantal bijlessen; iedere leerling heeft namelijk zijn of haar eigen ondersteuningsbehoefte.

TopTutors is een landelijke organisatie, die samenwerkt met Socrates Honours Society, een nationaal netwerk van topstudenten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat TopTutors de meest geschikte studenten kan bereiken om bijles te geven. Zo kunt ook u profiteren van dit netwerk!

Elke lokale afdeling wordt geleid door een zogenaamde “Managing Tutor”. Dit is degene waar u terecht kunt met algemene vragen of verzoeken over de bijlessen. Op deze manier zorgt TopTutors voor een persoonlijke aanpak van uw probleem.
Voor meer informatie kunt u onze website www.toptutors.nl bezoeken.
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier op de website, onder het kopje “Schrijf je direct in!”, of via deze link.