Mediatheek

Direct naar website van de mediatheek

In de mediatheek van het USG vind je een omvangrijke collectie literatuur en informatieve boeken. Naast Jeugd-, Nederlandse, Engelse, Franse, Duitse en vertaalde literatuur zijn er naslagwerken en woordenboeken te vinden.

We hebben online abonnementen op de Krantenbank (LexisNexis), Literom en de Uittrekselbank.

Je kunt bij de mediathecaris terecht met vragen over, of het aanvragen van boeken. Ook zijn er bij de balie usb-sticks, oortjes, koptelefoons, pennen, rekenmachines en geodriehoeken te leen en zijn er tweedehands snelhechters en mapjes die je gratis mee mag nemen.

De mediatheek is een prettige omgeving voor wie op zoek is naar een rustige studie- of leesplek. Je kunt er gebruik maken van de computers en terecht voor een spelletje schaak. Je bent van harte welkom!

onze catalogus

OPENINGSTIJDEN

  • Maandag t/m donderdag: 08:30 – 16:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 12:30 uur

REGELS

  • Eten en drinken is NIET toegestaan
  • In de mediatheek gedraag je je rustig. Je mag best naar muziek luisteren of een filmpje bekijken, maar gebruik oortjes en zorg dat een ander er geen last van heeft

INDELING

Leesboeken staan alfabetisch op achternaam van de schrijver in de kasten en zijn ingedeeld op niveau. Per taal zijn er aparte kasten. Nieuwe aanwinsten staan op en bij de balie.

Informatieve boeken zijn ingedeeld op sisocode (elke onderwerp heeft zijn eigen cijfercombinatie)

Op de catalogus computer tegenover de balie kun je zoeken op auteur, titel, trefwoord en serie (of een combinatie hiervan). Kom je er niet uit, vraag dan om hulp.

UITLEENPROCEDURE

  • Uitleentermijn voor een boek is 3 weken
  • Je mag het (mits niet gereserveerd) 2x verlengen
  • Je mag in totaal 10 materialen lenen
  • Boete voor te laat inleveren van een boek is € 0,20 per dag.

DVD’S

De bibliotheekcollectie telt een kleine 400 films, die worden uitgeleend voor de duur van een week. Boete voor te laat inleveren van een film is € 1,- per dag.

APP

De mediatheek App “Aura Library” kun je gratis downloaden. Met de App kun je zien wat je geleend hebt en wanneer het terug moet. Je kunt verlengen, zoeken in de catalogus en boeken reserveren.

PRINTEN

Er staat een print- en kopieermachine in de mediatheek die je zelf kunt bedienen met je schoolpas of leerling nummer. Het tegoed om te printen kan bij de balie opgewaardeerd worden. Het minimale opwaardeerbedrag is €1,00.

Het maken van een printje kost € 0,05 (A4 zwart/wit) of € 0,20 (A4 kleur)

INSTAGRAM

Volg de mediatheek op Instagram!

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe aanwinsten, literair & cultureel nieuws en ontvang je tips over interessante boeken.

CONTACT

Mail naar: mediatheek@usgym.nl