Mediatheek

De mediatheek van het USG heeft een omvangrijke collectie literatuur en informatieve boeken (bijna 9.000 titels!). Naast Jeugd-, Nederlandse, Engelse, Franse, Duitse en vertaalde literatuur zijn er naslagwerken, woordenboeken, strips en tijdschriften te vinden. We hebben online abonnementen op de Krantenbank, Literom en de Uittrekselbank. Je kunt bij de mediathecaris terecht met je vragen over en het aanvragen van boeken. Ook zijn er bij de balie usb-sticks, oortjes, koptelefoons en pennen te leen.

De bibliotheek is een prettige omgeving voor wie op zoek is naar een rustige studie- of leesplek. Je kunt er gebruik maken van de computers en terecht voor een spelletje schaak. Je bent van harte welkom!

Mocht je alvast een blik willen werpen op de collectie dan kan je hier zoeken in onze catalogus. Met AURA kun je vanuit huis boeken en dvd’s reserveren en verlengen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m donderdag: 09:00 – 16:00 (gesloten van 12:30-13:00)

Vrijdag: 09:00 – 12:00

FACILITEITEN

De mediatheek bevat drie grote tafels waaraan gewerkt en gelezen kan worden. Daarnaast zijn er meerdere computers in de mediatheek die gebruikt kunnen worden voor het maken van huiswerk en het opzoeken van informatie.

PRINTEN

Er staat een print- en kopieermachine in de mediatheek die je zelf kunt bedienen met je schoolpas of leerling nummer. Het tegoed om te printen kan bij de balie opgewaardeerd worden. Het minimale opwaardeerbedrag is €1,00.

AUDIOVISUEEL MATERIAAL

De bibliotheekcollectie telt een kleine 400 films, die worden uitgeleend voor de duur van een week.

INSTAGRAM

Volg de mediatheek op Instagram!

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe aanwinsten, literair & cultureel nieuws en ontvang je tips over interessante boeken.