Patrilles

Patrilles is de GSA (Gender and Sexuality Alliance) op het USG en houdt zich bezig met de acceptatie van LHBT+-ers en het bewustzijn rond deze gemeenschap. LHBT+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender, en de + staat voor alle identiteiten en geaardheden die hier wel bij horen maar niet onder de vier letters vallen. De vereniging is open voor LHBT+ers en mensen die dat niet zijn.

De naam van onze vereniging is een samentrekking van de namen Achilles en Patroklos, twee Griekse helden uit de Trojaanse oorlog. In veel van onze vertalingen worden zij als twee beste vrienden neergezet, maar hoewel het nooit expliciet wordt genoemd, zijn er veel aanwijzingen dat de twee eigenlijk een relatie hadden.

We houden ons vooral bezig met een aantal belangrijke dagen: International Coming Out Day, Paarse Vrijdag en International Day of Silence. Daarnaast zijn we een aanspreekpunt voor vragen en problemen. Verder proberen we een veilige omgeving te creëren hier op school en binnen de vereniging.

Het organiseren van die dagen is niet het enige wat we doen. We hebben ook vaak leuke uitjes met de vereniging. Zo zijn we vorig jaar naar de Pride geweest in Utrecht en dit jaar gaan we dat ook weer doen. In tegenstelling tot vorig jaar gaan we dit jaar ook naar de Pride in Amsterdam. Patrilles is dus niet een vereniging dat alleen maar bezig met organiseren, het is ook gewoon heel gezellig bij ons.

Dus wil jij graag helpen met het organiseren van deze dagen? Ben je geïnteresseerd in de LHBT+ gemeenschap en wil je graag meer mensen leren kennen? Of wil je ons joinen voor de gezelligheid? Stuur dan snel een mailtje naar patrilles.usg@gmail.com en vermeld daarin je naam en klas. Ook als je niet perse bij vereniging wil, maar gewoon een vraag, of opmerking hebt, mag je altijd mailen. Verder kan iedereen ons op instagram volgen voor het laatste nieuws omtrent evenementen: @patrilles.usg