USG-junioracademie

De nschrijving voor de eerste periode van de USG-Junioracademie is nu gesloten. Voor de tweede periode kan worden ingeschreven in januari 2018.

Heb jij behoefte aan wat extra’s, zit je in groep 8 en heb je een VWO+-advies? Dan is de USG-Junioracademie wat voor jou. Ook in het schooljaar 2017-2018 bieden we die weer aan. 

Op de USG-Junioracademie is het dit schooljaar mogelijk modules te volgen in de volgende vakken:

Deze lessen bieden je een extra uitdaging en laten je kennismaken met de manier van leren op het USG. Het is mogelijk dat er nog nieuwe modules bijkomen: in de weken na de zomervakantie publiceren we meer informatie over de keuzemogelijkheden en de inhoud van de lessen. Houd deze webpagina dus goed in de gaten!

Elke module duurt 10 weken. Eén keer per week kom je onder schooltijd naar het USG om een les te volgen. Aan het einde van de module geef je een presentatie van wat je hebt gedaan en geleerd. Je ouders mogen dan naar je komen kijken en luisteren.

Elke module wordt tweemaal per jaar aangeboden. De eerste serie start in oktober, de tweede in februari. Als er voor de eerste serie te veel aanmeldingen zijn, zal er door de rector op 9 oktober worden geloot. Als je voor de eerste serie modules uitgeloot bent, krijg je - als dat mogelijk is - een plaats in een andere module aangeboden en ben je verzekerd van deelname aan de module van jouw keuze in de tweede ronde. 

Deelname aan de USG-Junioracademie staat los van de aanmeldingsprocedure voor nieuwe leerlingen. Deelnemen aan een module kost € 40,-. We versturen halverwege de module per e-mail een rekening naar je ouders. 

Let op: deelname kan alleen met toestemming van je basisschool, omdat de lessen onder schooltijd worden gegeven. We gaan ervan uit dat je die toestemming vooraf hebt gevraagd. Je juf of meester van je basisschool krijgt na aanmelding een e-mail van ons over je aanmelding. 

Wil jij, of je leerkracht, meer weten? Hier vind je een nieuwsbrief met meer informatie. Staat daar het antwoord op je vraag niet in? Stuur dan een e-mail naar dhr. B. Pol, de coördinator van de USG-Junioracademie.

Populatiegenetica