Intro en informatie

Hoi,

Leuk dat je op de website van het USG kijkt.

Het USG is een categoraal gymnasium. Dat betekent dat je op onze school alleen gymnasiumonderwijs kunt volgen. Het grote verschil met het atheneum is dat je op het gymnasium de vakken Latijn en Grieks volgt. In klas 1 beginnen we met 4 uur Grieks, na de voorjaarsvakantie worden deze 4 uren gesplitst in 2 uur Grieks en 2 uur Latijn. In klas 2 en 3 heb je beide vakken het hele jaar door. Aan het einde van de 3e mag je kiezen voor één van de twee, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je met beide talen doorgaat tot het eindexamen.

Bij de kopjes onder aan deze pagina lees je verder van alles over de school. MIsschien ben je ook al eens komen kijken.

Open Dag schooljaar '16-'17

Zaterdag 28 januari 2017 heeft Cas Dijkstra (klas 6) tijdens de open dag een aantal foto's gemaakt (klik hier). Op de open dag hebben 2400 bezoekers de school kunnen bekijken, veel van hen met een leerling als gids. De voorbeeldlessen voor Klassieke Talen, Wiskunde, Debat, Cambridge Engels, Spaans en Chinees zijn volop bezocht. Veel kinderen zijn met een flesje zelfgemaakte shampoo naar huis gegaan en/of hebben de muur in de gymzaal beklommen en/of .....Het USG heeft met deze open dag laten zien wat je kunt verwachten als je voor deze school kiest.

Was je er niet bij, wil je alsnog een indruk krijgen? Bekijk dan dit filmpje, het gaat over het Open Huis van 2016. De film is gemaakt door Videmus, de leerlingvereniging die zich bezighoudt met het maken van filmpjes.

Voor schooljaar '17-'18 staat de open dag gepland op zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur

Informatieavond voor ouders

Donderdag 24 november 2016 vond op het USG een informatie-avond plaats. Om het programma van deze avond te bekijken klik je hier: Programma info-avond.pdf

Voor schooljaar '17-'18 staat de informatieavond voor ouders gepland op donderdag 30 november 2017 van 20.00 - 21.30 uur

Open lesmiddag

Tijdens de de open lesmiddag van 15 februari hebben ruim 200 kinderen ervaren hoe het is om les te krijgen op het USG. Misschien hebben ze wel een nieuw alfabet bij het vak Grieks geleerd of proeven en experimenten in een echt scheikundelokaal gedaan. Het was in ieder geval een gezellige en geslaagde middag.

Voor dit schooljaar kan vanaf maandag 29 januari t/m maandag 5 februari aangemeld worden voor de open lesmiddag die op woensdagmiddag 14 februari plaats vindt, van 13.30 - 15.30 uur.

Kom je uit Utrecht, dan verloopt de aanmelding via de basisschool. Kom je niet uit Utrecht, dan graag een email sturen naar info@usgym.nl