Ook dit schooljaar vragen wij de nieuwe eersteklassers een eigen notebook aan te schaffen of te huren. Computers zijn namelijk een belangrijk hulpmiddel in het onderwijs, ook op het USG. Sommige vakken hebben een digitale lesmethode zoals biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. De andere vakken niet omdat de methode in het boek nog steeds het beste aansluit bij het gymnasium. De leerlingen nemen dus computer en boeken mee. Wel wordt de computer door alle vakken gebruikt bijvoorbeeld om extra stof op te zoeken, proeftesten en presentaties te maken.

Ouders en leerlingen zijn vrij om te kiezen waar zij hun notebooks aanschaffen of huren. Het notebook valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders en van de leerlingen zelf. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de suggesties die op onze website staan.

Het is met ingang van schooljaar 2019-2020 mogelijk om bij Rent Company een 'alles-in-1-abonnement' af te sluiten. Bestelflyer Rent Company.pdf

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om ergens anders een notebook aan te schaffen of om een notebook te gebruiken dat u al in uw bezit hebt.

Om het vinden van een een geschikte notebook gemakkelijker maken hebben wij hieronder 2 verschillende vlotte notebooks neergezet:

Notebook 1:

Notebook 2:

Tips:

  • Laat u goed informeren wanneer u een notebook aanschaft of huurt.
  • Voor sommige schoolkosten kunt u als ouder gebruikmaken van de U-pas en nu ook van het solidariteitsfonds. Deze folder geeft informatie over de kosten van het voorgezet onderwijs Folder Stichting Leergeld.pdf.
  • Iedere leerling ontvangt van school een MS Office 365 account. Met dat account kan MS Office ook worden geïnstalleerd op een eigen Windows computer.