Fama

FAMA is de jonge-ondernemersvereniging van het USG. Het afgelopen halfjaar was FAMA een slapende vereniging, maar ze is ontwaakt uit haar zomerslaap en maakt vol enthousiasme een frisse start!

Het plan voor de hernieuwde vereniging is vooral veel concrete dingen doen, zoals interessante uitjes organiseren en gastlessen verzorgen; zo staat er al een rondleiding bij de AEX gepland en wordt er druk gebrainstormd over zowel korte- als langetermijndoelen.

FAMA onderscheidt grofweg twee soorten leden: actieve leden en passieve leden. De actieve leden doen al het regelwerk en de passieve leden kunnen meedoen met activiteiten waar zij interesse in hebben, zonder een rol te hoeven spelen in het organiserende deel. Natuurlijk is iedereen welkom ideeën aan te dragen, zowel om zelf te realiseren als om anderen te verzoeken dit te doen. Op deze manier kunnen de leden van FAMA zelf bepalen hoeveel tijd ze in de vereniging kunnen/willen steken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen in de organisatie van sommige plannen een actieve rol te spelen en in die van andere projecten een passieve.

Waarschijnlijk zullen de door FAMA georganiseerde activiteiten vaak economisch getint zijn, maar het hebben van Economie of M&O in je vakkenpakket is zeker geen vereiste; om actief lid te worden is vooral ondernemende ambitie belangrijk om te hebben en als passief lid is interesse tonen in de door jou uitgekozen activiteit genoeg.

Omdat we graag iedereen de mogelijkheid geven zijn of haar ideeën te kunnen uitvoeren, zullen voor het actief noch het passief lidmaatschap audities worden gehouden. Een simpel aanmeldingsmailtje is genoeg om jezelf FAMA-lid te mogen noemen. Wel is er natuurlijk een bestuur nodig, dat het geheel overziet en de actieve leden bijstaat in het organiseren van activiteiten. Voor de bestuursleden zullen wel audities gehouden worden, waarschijnlijk ergens voor of vlak na de kerstvakantie.

Zit je in klas 3 of hoger en lijkt het je wat om FAMA weer te helpen opstarten? Mail dan je naam, klas en het lidmaatschap van jouw voorkeur naar usgfama@gmail.com om je aan te melden voor de bestuurslidaudities dan wel als actief/passief lid! Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen en geven we al naar gelang meer informatie over de vereniging.