Helikon

Helikon verwijst naar de berg van de muzen en nimfen van Apollo, onder anderen de god van de kunst. Bij de leerlingenvereniging Helikon wijden wij ons dan ook aan de kunst.

Ons doel is om leerlingen uit alle jaarlagen van het USG buiten de reguliere lessen te laten werken aan kunstzinnige vorming. Wij leren hierdoor goed samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast breiden we onze kennis over kunst en cultuur uit en ontwikkelen we allerlei praktische vaardigheden.

In de praktijk betekent dit dat we ons bezig houden met het ontwerpen van logo's en het maken van posters voor de promotie van andere leerlingverenigingen. Verder is Helikon actief bij de ondersteuning van promotie evenementen. We bezoeken verschillende musea en exposities. Ook volgen we workshops zoals fotografie en 3D printen.

Een belangrijk jaarlijks terugkerend onderdeel van de bezigheden van Helikon is het maken van de kostuums voor toneelvereniging Lampomene. We hebben bijvoorbeeld gewerkt aan kostuums voor Shakespeares Midsummer night’s dream en de Dreigroschenoper van Brecht.

Ben jij dus geïnteresseerd in kunst en vind jij het leuk om dingen te maken? Dan ben jij een goed en leuk lid van Helikon! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar helikonkunst@gmail.com of kom een keer een kijkje nemen bij een van onze bijeenkomsten op vrijdagmiddag in het kunstlokaal.