Hybris debatvereniging

Hybris is de debatvereniging van het USG. 24 leerlingen uit klas 4, 5 en 6 zitten in dit team en zij trainen wekelijks 1 blokuur om hun debatvaardigheden te verbeteren.

Door heel Nederland, en soms zelfs in het buitenland, vertegenwoordigen de vierentwintig leden van Hybris met veel succes het USG op debattoernooien. Zo zijn we niet alleen regerend Nederlands Kampioen, maar ook Nederlandse vertegenwoordigers op Oxford Schools, veelvoudige winnaars van Benelux debatcompetities en was onze Intisar afgelopen jaar V-rede finalist bij OWNHL van de NPO. Maar het gaat bij ons niet alleen om winnen. Iedereen, en allang niet meer alleen de stereotype gymnasiast in pak, kan wel wat debatteren gebruiken. 

Je leert er beter door te presenteren en overtuigen, je geeft je zelfvertrouwen een boost en je bent ingelezen in de actueelste vraagstukken van deze tijd. Hybris maakt van gymnasiasten mondige en kritische burgers, en dat wordt gewaardeerd door universiteiten en werkgevers. Debatteren is dé extracurriculaire activteit om je CV te boosten. Alumni komen bij de meest selectieve opleidingen in Nederland en Europa terecht. Kortom, debatteren bij Hybris is een kans die je niet kan laten schieten.