Laptops in klas 1

Ook dit schooljaar vragen wij de nieuwe eersteklassers een eigen laptop aan te schaffen of te huren. Computers zijn namelijk een belangrijk hulpmiddel in het onderwijs, ook op het USG. Sommige vakken hebben een digitale lesmethode zoals biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. De andere vakken niet omdat de methode in het boek nog steeds het beste aansluit bij het gymnasium. De leerlingen nemen dus laptop en boeken mee. Wel wordt de laptop door alle vakken gebruikt bijvoorbeeld om extra stof op te zoeken, proeftesten en presentaties te maken.

Ouders en leerlingen zijn vrij om te kiezen waar zij hun laptops aanschaffen of huren. De laptop valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders en van de leerlingen zelf. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de suggesties die op onze website staan.

Het is mogelijk om bij Rent Company een 'alles-in-1-abonnement' af te sluiten. Hier kunt u de nieuwe bestelflyer van de Rent Company downloaden.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om ergens anders een laptop aan te schaffen of om een laptop te gebruiken die u al in uw bezit hebt.

Om het vinden van een een geschikte laptop gemakkelijker maken hebben wij hieronder 2 vlotte laptops neergezet die qua prijs en specificaties niet veel van elkaar afwijken:

Laptop 1

  • 14 inch Acer vanaf ongeveer € 500,- inclusief btw. De actuele prijs kunt u achterhalen door op de onderstaande link te klikken.
  • Gewicht is 1,7 kilo. Werkgeheugen 8GB. Opslagcapaciteit 256GB ssd. Resolutie 1920 x 1080. Processor 10e generatie i3. Dual band wifi, ac standaard ondersteund. Windows 10 home.
  • https://tweakers.net/pricewatch/1580180/acer-aspire-5-a514-53-3970.html

Laptop 2

  • 15,6 inch Acer vanaf ongeveer € 480,00 inclusief btw. De actuele prijs kunt u achterhalen door op de onderstaande link te klikken.
  • Gewicht is 1,9 kilo. Werkgeheugen 8GB. Opslagcapaciteit 256GB ssd. Resolutie 1920 x 1080. Processor 10e generatie i3. Dual band wifi, ac standaard ondersteund. Windows 10 home.
  • https://tweakers.net/pricewatch/1649792/acer-aspire-3-a315-56-319l.html

Tips:

  • Laat u goed informeren wanneer u een laptop aanschaft of huurt.
  • Voor sommige schoolkosten kunt u als ouder gebruikmaken van de U-pas en nu ook van het solidariteitsfonds. Deze folder geeft informatie over de kosten van het voorgezet onderwijs: Folder Stichting Leergeld (pdf).
  • Iedere leerling ontvangt van school een MS Office 365 account. Met dat account kan MS Office ook worden geïnstalleerd op een eigen Windows computer of op een Macbook met OS X.