Pallas

Pallas is de leerlingvereniging voor strategische bordspellen, zoals de verschillende versies van Warhammer, maar ook spellen zoals Dungeons and Dragons en Malifaux.

Wij zijn Pallas, de strategische bordspellenvereniging van het USG. We zijn een gezellige groep die elke vrijdag na school samenkomt, en iedereen is welkom. Het enige dat je nodig hebt, is zin om te spelen! Maar wat bedoelen we met strategische bordspellen? En doen we nog meer? Jazeker!

Met strategische bordspellen bedoelen we spellen waarbij je echt moet nadenken, met strategie, tactiek en af en toe een beetje geluk. Deze spellen heten in het Engels “wargames”, en zijn nog niet super bekend. Denk aan (of zoek op) Warhammer, Killteam en Root. Bij de meeste van deze spellen speel je met plastic modellen, die je zelf bouwt en schildert. En dat doen we namelijk ook, schilderen! Het is heel anders dan op een canvas schilderen, en heel leuk! Iedereen kan het, maar je kan er uren in stoppen om echt goed te worden. Naast wargames spelen we soms ook ttrpg’s, dus denk aan spellen als Dungeons & Dragons en Dungeon World. We zijn nu met ongeveer 10 mensen in de groep, en de begeleider is meneer Desar.

Als je zin hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar pallas@usgym.nl!