Schaakvereniging

Schaak Leerlingvereniging Caïssa

Wat is de bedoeling van Caïssa?
Caïssa is een leerlingvereniging om samen te schaken op het USG.

Voor wie is het bedoeld?
Caïssa is bedoeld voor leerlingen van het USG uit de onderbouw (1-3) en over een jaar ook met bovenbouwleerlingen, om te leren schaken of als je al kan schaken nog beter worden en vooral ook plezier hebben in het samen schaken.

Wat is het plan, welke activiteiten?

  1. Iedere week een bijeenkomst van 1 lesuur waarbij we een potje gaan schaken tegen elkaar en later willen we dat er bij een bijeenkomst les wordt gegeven door iemand van de schaakvereniging of een schaakleraar.
  2. Meedoen aan toernooien, bijv. aan rapid toernooien van Schaakclub Oud ZuylenUtrecht op zondagmiddagen of vrijdagavonden (winter/zomeravondschaak).
  3. Voor de schoolstrijd een speciaal onderdeel houden waarbij iedere klas 4 deelnemers levert en een schaakteam vormt en ertussen de klassen een schaaktoernooi wordt gehouden.
  4. We willen ieder kwintaal aan het eind een intern toernooi houden waarbij we het 8e en 9e bij elkaar zijn en in kwintaal 5 een toernooi voor iedereen van het USG.
  5. Verder doen we mee met een team aan het toernooi van de zelfstandige gymnasia.
  6. Ook doen we mee aan het NK VO schaken van de schaakbond sept-dec 2018.

Verdeling bestuur:
Nils Neisingh: Voorzitter; regelt dat alles op tijd af is, dat voorbereidingen bijeenkomsten en toernooien goed lopen. Communicatie naar buiten. Sietse Bosman: Bijeenkomstleider; zorgt voor de inhoud van de bijeenkomsten en dat de stukken en borden er zijn en alles goed verloopt tijdens bijeenkomsten. Anna de Bruijn: Secretaris, communicatie intern en administratie leden, regelt alles tijdens een toernooi. Damian Stil: Helpt bij bovenstaande dingen. en vooral bij de bijeenkomsten.