Spaans

Spaans is op het Mandarijns na de meest gesproken moedertaal ter wereld. De taal wordt niet alleen in Spanje gesproken maar in bijna heel Midden- en Zuid-Amerika. Hierbij kun je denken aan landen zoals Mexico, Colombia en Argentinië̈. Door Spaans te leren kun je je dus redden in heel veel verschillende landen. Door het volgen van een cursus Spaans maak je je een wereldtaal eigen.

Op het USG bestaat de mogelijkheid Spaans te volgen. Bij voldoende aanmelding wordt er in alle leerjaren Spaans aangeboden als VVV-les. Bij aanmelding leerjaar 1 is er geen voorkennis Spaans noodzakelijk.

De lessen zijn vooral gericht op de praktijk en alledaagse situaties en worden gegeven door Tania Weil.

Het is mogelijk om na twee jaar Spaans af te sluiten met een A1-examen. Om internationale erkenning te garanderen, worden de examens (DELE) afgelegd door het Instituto Cervantes in Utrecht. NB: De kosten van deze examens worden niet door de school betaald.

Na de eerste twee jaar heb je niveau A1 bereikt. De ervaring leert dat er veel leerlingen zijn die na deze twee jaren verder willen om niveau A2 of hoger te bereiken. Na het derde jaar kan het A2 examen afgelegd worden. De examens zijn niet verplicht, echter wel een aanrader. Deze examens zijn namelijk internationaal erkend en helpen je op weg met studeren in het buitenland. De praktijk wijst uit dat leerlingen van het USG goede resultaten behalen bij de DELE- examens.